RSS Feed

Βιβλίο για την καλλιέργεια του Γκότζι

Posted on

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το βιβλίο «Η καλλιέργεια του Γκότζι» του κ. Γ. Δαουτόπουλου – καθηγητή Γεωπονικής Σχολής  του Α.Π.Θ.

Ο ίδιος λέει: Σας συνιστούμε να διαβάσετε με προσοχή τα κείμενα που ετοιμάσαμε και να ξεκινήσετε την καλλιέργειά του σε μια μικρή έκταση 2-5 στρεμ­μάτων για να αποκτήσετε την ανάλογη εμπειρία με το φυτό πριν προχω­ρήσετε σε φύτευση μεγαλύτερων εκτάσεων. Η σύστασή μας για βιολογική καλλιέργεια αποτελεί την καλύτερη διασφάλιση για τα οικονομικά σας αποτελέσματα. Γκότζι συμβατικό υπάρχει άφθονο και μάλιστα έρχεται στη χώρα μας σε τιμές φθηνότερες από αυτές που υπάρχουν στην Κίνα, όπως διαπιστώσαμε στο πρόσφατο ταξίδι. Όπως φαίνεται,το εξαγόμενο προϊόν επιδοτείται. Βιολογικό Γκότζι δεν υπάρχει στην παγκόσμια αγορά και η ζήτηση για αυτό είναι τεράστια. Νωπό ή αποξηραμένο, θα έχει πολλα­πλάσια τιμή και πολύ εύκολη διάθεση.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια και επτά πολύ χρήσιμα παραρ­τήματα. Στο πρώτο κεφάλαιο αναπτύσσουμε την καλλιέργεια του Γκότζι με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες και εμπειρία από την καλλιέργειά του.

Ακολουθεί το δεύτερο κεφά­λαιο που εξετάζει το έδαφος σε μια πολύ πιο πλούσια έκδοση από τις 2 προηγού­μενες εκδόσεις του ίδιου κεφαλαίου(16 και πλέον σελίδες). Είμαστε βέβαιοι πως θα σας βοηθήσει πολύ καλύτερα ώστε να κατανοήσετε τη σημασία του εδάφους, ιδιαίτερα για τη βιολο­γική καλλιέργεια,και να δρέψετε τους πλούσιους και εκλεκτούς καρπούς μιας γόνιμης και καλά φροντισμένης γης. Για εμάς, το θέμα του εδάφους, δεν έχει κλείσει και θα συνεχί­σουμε και στις επόμενες εκδόσεις τον εμπλου­τισμό του κεφαλαίου με χρήσιμα στοιχεία σε απλή και κατανοητή μορφή.
Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύουμε τη χρήση των Ενεργών Μικροοργανισμών που πρέπει να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της νέας καλλιεργητικής πρακτικής που θα ακολου­θή­σετε. Και εδώ έχουμε νέο υλικό σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις μας.
Το βιβλίο παρέχει ραφιναρισμένη γνώση τη στιγμή που αφιερώματα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο γραμμένα από δημοσιογράφους χωρίς γεωπονικές σπουδές συνιστούν να γίνονται φυτεύσεις 2-2,5 μέτρα μεταξύ των γραμμών και 1,5 μέτρο στη γραμμή δηλαδή 267-333 δένδρα στο στρέμμα με αποτέλεσμα από τον 4ο χρόνο να είναι αδύνατη η κυκλοφορία του παραγωγού με τα πόδια μέσα στο κτήμα του! ή να γίνονται φυτεύσεις σε εδάφη«χωρίς ιδιαίτερη υγρασία»! και άλλα πολλά.
Το βιβλίο διατίθεται απο το κατάστημα «Βιο-μπαξές» στην τιμή προσφοράς  των 25,00 € μέχρι τέλη Ιουνίου.
 Αποστολές κάνουμε σε όλη την Ελλάδα με την ACS και την Γενική Ταχυδρομική. Πληρωμή με αντικαταβολή. Τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής ανέρχονται στα 6,50 ευρώ για δέματα βάρους μέχρι 2 Kg.  Για κάθε επιπλέον κιλό +2,00 €
Στον «Βιο-μπαξέ» θα βρείτε επίσης:
Χυμός-ελιξίριο 100% Goji berry Bio – συσκευασία 1000 ml ___52,80 €
Ζυμαρικά με Goji – συσκευασία 500 γρ._________________4,90 €
Σοκολάτα «Κοχύλι» με Goji – συσκευασία 54 γρ. ___________2,25 €
Αποξηραμένος καρπός Goji Κίνας – συσκευασία 250 γρ.______7,57  €
Αποξ. καρπός Goji απο ορεινές περιοχές Ιμαλλαίων – συσκ. 200 γρ. ___9,32 €
Για παραγγελίες επικοινωνήστε στο 23320 23932 ή  στο biobaxes@yahoo.gr
Advertisements

5 responses »

  1. Ειμαι συνταξιουχος ,ζω στην Αθηνα ,θα ηθελα να με ενημερωσεται για το γκοτζι .Θελω να βαλω στο Μαρκοπουλο Αττικης σε εκταση αρχικα περιπου 2 στρεματων.Θελω να μου πειτε ποσα δενδριλια χρειαζονται και ποσο θα μου στοιχισουν,επισης ποτε να τα φυτεψω και ποσο νερο χρειαζονται Το εχω δοκιμασει και μπορω να σας πω οτι ειναι πολυ νοστιμο.Το θεμα για ολα αυτα ειναι να καλιεργειτε στη συγκεκριμενη περιοχη.

    Απάντηση
    • Όπως όλα δείχνουν, το γκότζι αναπτύσσεται καλά σε όλες τις περιοχές της χώρας μας. Για το συγκεκριμένο δικό σας χωράφι δεν μπορώ να σας πω σίγουρα. θα πρέπει να κάνετε μια εδαφολογική ανάλυση, έτσι ώστε να γνωρίζετε την σύσταση του εδάφους, κι αν είναι απαραίτητο να γίνουνε κάποιες τροποποιήσεις.
      Για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του φυτού και την καλλιέργειά του διαβάστε εδώ: https://biobaxes2.wordpress.com/k%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1-goji/
      και για τα φυτά μας εδώ: https://biobaxes2.wordpress.com/%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%85%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82/

      Απάντηση
      • Ευχαριστω που ασχολιθηκατε με το θεμα μου ,ηδη φροντισα να κανω αναλυση εδαφους καθ’οτι εχω ασχολήθει για ορεινη Ευρυτανια να καλλιεργησω,αλλα δεν γινεται λογω περιοδου συγκομιδης,ειναι αδυνατο να ειμαι τοσο μεγαλο διαστημα εκει ,ετσι στραφηκα στην αττικη.Περιμενω απαντηση εδαφους και τα ξαναλεμε.Ευχαριστω και παλι

        Απάντηση
  2. exw 15 stremata kai 8elw na balw gkotzi se ti 8ermokrasies antexoyn kai poso syxna 8elei nero eimai apo edessa thn nmera mporei na exei kai 43 ba8moys kai to brady 20 gia kalokairi milaw

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: