RSS Feed

Ανακοινωσεις

 13/3/15

Φτιάξτε μόνοι σας βιολογικά εντομοκτόνα για την προστασία των φυτών σας. Διαβάστε εδώ: 

 31/8/14

Η βιολογική καταπολέμηση των εχθρών με ωφέλιμα έντομα. Διαβάστε εδώ

23/7/13

Καλλιέγεια γκότζι-Νεότερα στοιχεία. Διαβάστε εδώ:

 

30/5/2013

Ο Κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Διαβάστε εδώ.

23/5/13

Εχετε καρπό γκότζι και ψάχνετε που θα τον πουλήσετε;
Διαφημιστείτε ΔΩΡΕΑΝ στο πιο γνωστό Blog και αφήστε τους πελάτες να σας ψάχνουν ! Εδώ.

29/10/12
Για φυσική καταπολέμηση ασθενειών – εχθρών διαβάστε εδώ.

Δείτε εδώ τα προϊόντα Goji Berry Ημαθίας.

23/9/12

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.  Διαβάστε εδώ.

28/7/2012

Ημερίδες, σεμινάρια κι άλλα μπλα μπλα… εδώ.

28/7/2012

Οι πρώτοι Ελληνικοί καρποί εδώ.

16/7/2012

Ραντεβού στα Χανιά. Διαβάστε εδώ.

10/7/2012

Διαβάστε εδώ για μια καινούρια εισαγόμενη ασθένεια του Γκότζι.

23/5/2012

Βιβλίο για την καλλιέργεια του Γκότζι

Posted on 23/05/2012 by biobaxes

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το βιβλίο “Η καλλιέργεια του Γκότζι” του κ. Γ. Δαουτόπουλου – καθηγητή Γεωπονικής Σχολής  του Α.Π.Θ.

Ο ίδιος λέει: Σας συνιστούμε να διαβάσετε με προσοχή τα κείμενα που ετοιμάσαμε και να ξεκινήσετε την καλλιέργειά του σε μια μικρή έκταση 2-5 στρεμ­μάτων για να αποκτήσετε την ανάλογη εμπειρία με το φυτό πριν προχω­ρήσετε σε φύτευση μεγαλύτερων εκτάσεων. Η σύστασή μας για βιολογική καλλιέργεια αποτελεί την καλύτερη διασφάλιση για τα οικονομικά σας αποτελέσματα. Γκότζι συμβατικό υπάρχει άφθονο και μάλιστα έρχεται στη χώρα μας σε τιμές φθηνότερες από αυτές που υπάρχουν στην Κίνα, όπως διαπιστώσαμε στο πρόσφατο ταξίδι. Όπως φαίνεται,το εξαγόμενο προϊόν επιδοτείται. Βιολογικό Γκότζι δεν υπάρχει στην παγκόσμια αγορά και η ζήτηση για αυτό είναι τεράστια. Νωπό ή αποξηραμένο, θα έχει πολλα­πλάσια τιμή και πολύ εύκολη διάθεση.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια και επτά πολύ χρήσιμα παραρ­τήματα. Στο πρώτο κεφάλαιο αναπτύσσουμε την καλλιέργεια του Γκότζι με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες και εμπειρία από την καλλιέργειά του.

Ακολουθεί το δεύτερο κεφά­λαιο που εξετάζει το έδαφος σε μια πολύ πιο πλούσια έκδοση από τις 2 προηγού­μενες εκδόσεις του ίδιου κεφαλαίου(16 και πλέον σελίδες). Είμαστε βέβαιοι πως θα σας βοηθήσει πολύ καλύτερα ώστε να κατανοήσετε τη σημασία του εδάφους, ιδιαίτερα για τη βιολο­γική καλλιέργεια,και να δρέψετε τους πλούσιους και εκλεκτούς καρπούς μιας γόνιμης και καλά φροντισμένης γης. Για εμάς, το θέμα του εδάφους, δεν έχει κλείσει και θα συνεχί­σουμε και στις επόμενες εκδόσεις τον εμπλου­τισμό του κεφαλαίου με χρήσιμα στοιχεία σε απλή και κατανοητή μορφή.
Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύουμε τη χρήση των Ενεργών Μικροοργανισμών που πρέπει να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της νέας καλλιεργητικής πρακτικής που θα ακολου­θή­σετε. Και εδώ έχουμε νέο υλικό σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις μας.
Το βιβλίο παρέχει ραφιναρισμένη γνώση τη στιγμή που αφιερώματα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο γραμμένα από δημοσιογράφους χωρίς γεωπονικές σπουδές συνιστούν να γίνονται φυτεύσεις 2-2,5 μέτρα μεταξύ των γραμμών και 1,5 μέτρο στη γραμμή δηλαδή 267-333 δένδρα στο στρέμμα με αποτέλεσμα από τον 4ο χρόνο να είναι αδύνατη η κυκλοφορία του παραγωγού με τα πόδια μέσα στο κτήμα του! ή να γίνονται φυτεύσεις σε εδάφη«χωρίς ιδιαίτερη υγρασία»! και άλλα πολλά.
Το βιβλίο διατίθεται απο το κατάστημα “Βιο-μπαξές” στην τιμή προσφοράς  των 25,00 € μέχρι τέλη Ιουνίου.
Αποστολές κάνουμε σε όλη την Ελλάδα με την ACS και την Γενική Ταχυδρομική. Πληρωμή με αντικαταβολή. Τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής ανέρχονται στα 6,50 ευρώ για δέματα βάρους μέχρι 2 Kg.  Για κάθε επιπλέον κιλό +2,00 €
Στον “Βιο-μπαξέ” θα βρείτε επίσης:
Χυμός-ελιξίριο 100% Goji berry Bio – συσκευασία 1000 ml ___52,80 €
Ζυμαρικά με Goji – συσκευασία 500 γρ._________________4,90 €
Σοκολάτα “Κοχύλι” με Goji – συσκευασία 65 γρ. ___________2,65 €
Αποξηραμένος καρπός Goji Κίνας – συσκευασία 250 γρ.______7,57  €
Αποξ. καρπός Goji απο ορεινές περιοχές Ιμαλλαίων – συσκ. 200 γρ. ___9,32 €
Για παραγγελίες επικοινωνήστε στο 23320 23932 ή  στο biobaxes@yahoo.gr

19/03/2012

Ημερίδα :

Η καλλιέργεια του GojiBerryστην Ελλάδα

 

Ο Δήμος Νάουσας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, διοργανώνει την ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια του GojiBerryστην Ελλάδα»

 

Στο  ξενοδοχείο «Βέρμιο», στο άλσος του Αγίου Νικολάου.

Στις 8 Απριλίου, ώρα 10:30

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:30 Χαιρετισμοί

Καραμπατζός Αναστάσιος

Δήμαρχος Νάουσας

11: 00  Παναγιώτου Ελένη, Τεχνολόγος Γεωπόνος

           «Ιδιότητες και τρόποι χρήσης καρπού. Γενικά στοιχεία για την καλλιέργεια».

11: 30  Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, Καθηγητής-Κολλεγιο Περρωτής-Αμερικανικη Γεωργικη Σχολη Θεσσαλονίκης.

 «Περιγραφη της υπο εξέλιξη έρευνας στο Κολεγιο Περρωτης-προοπτικές καλλιεργειας του Γκοτζι μπερρυ στην Ελλάδα.».

11: 50  Γαλάτουλας Ιωάννης, Αγροτο-Οικονομολόγος, Msc Βιώσιμης Ανάπτυξης. «Καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής-μεταποίησης-συσκευασίας και εμπορίας υπερτροφών».

12: 10  Μισαηλίδης Θωμάς, Τεχνολόγος Γεωπόνος, γενικός διευθυντής του οργανισμού πιστοποίησης Green Control 

«Προϋποθέσεις για βιολογική καλλιέργεια» 

12: 30  Διάλειμμα

12: 45 Ερωτήσεις-Τοποθετήσεις 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

——————————————————————————————–

3/4/2012

Λίγα λόγια απο τον κ. Γαλάτουλα Γιάννη  και το δελτίο τύπου μετά την σύσταση του συννεταιρισμού της Καρδίτσας:

Το Σάββατο έγινε το πρώτο βήμα μιας μεγάλης προσπάθειας. Σας ευχαριστώ όλους για την προσπάθεια και τα ενθαρρυντικά λόγια.

Σήμερα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι περιμένω από όσους δεν ήρθαν στην Καρδίτσα να μου κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν με ηλ. αλληλογραφία ώστε να κανονίσω μια συνάντηση μαζί τους.

Στο συνεταιρισμό συμμετέχουν 53 ιδρυτικά μέλη με περίπου 300 στρέμματα.

 Περιμένω νέα σας.
 Ιωάννης Π. Γαλάτουλας
Αγροτο-οικονομολόγος
Msc Βιώσιμης Ανάπτυξης

Τηλ. 6973 373076

Και το δελτίο τύπου:

Δελτίο τύπου

Το Σαββάτο 31 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί διεξήχθη στην αίθουσα της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας (πρώην Τ.Ε.Δ.Κ.) η Καταστατική Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής Υπερτροφών Θεσσαλίας. Στο οργανωτικό και διαδικαστικό κομμάτι, σημαντική ήταν η συνεισφορά της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.) αλλά και του προέδρου του Ινστιτούτου Συνεταιριστικών Ερευνών και Μελετών (Ι.Σ.Ε.Μ.) και καθηγητού του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, συμπολίτη μας κ. Κωνσταντίνου Δ. Αποστολόπουλου.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, γεγονός που οφείλεται στην εντατική και συστηματική προσπάθεια του τελευταίου τριμήνου, να ενημερωθούν οι υποψήφιοι καλλιεργητές για την σύσταση της εν λόγω Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

Η Καταστατική Γενική Συνέλευση άρχισε με μία σύντομη παρουσίαση από τον κάτοχο Msc Βιώσιμης Ανάπτυξης, κ. Ιωάννη Γαλάτουλα που περιελάμβανε την περιγραφή των επιλεγμένων καλλιεργειών, της βασικής ιδέας και των πλεονεκτημάτων που απορρέουν από το συνεργατισμό αλλά και την κοινοποίηση ορισμένων βασικών οικονομικών δεδομένων, απαραίτητων για τη λήψη μιας επενδυτικής απόφασης.

Στη συνέχεια, ο κ. Αποστολόπουλος διάβασε το προς υπογραφή καταστατικό, το οποίο, συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατ΄ άρθρο και στο σύνολό του από την Καταστατική Γενική Συνέλευση. Το καταστατικό υπέγραψαν τα 53 ιδρυτικά μέλη τα οποία ανέλαβαν την ευθύνη της καλλιέργειας 300 περίπου στρέμματων, με τη δυνατότητα διεύρυνσης της συνεταιριστής ομάδας για την καλλιέργεια 1000 στρεμμάτων. Πέραν των καλλιεργήσιμων εκτάσεων προβλέπεται επένδυση για τη δημιουργία Συνεταιριστικής Βιομηχανικής Μονάδας, ξήρανσης και μεταποίησης του πρωτογενούς προϊόντος ύψους περίπου 500.000 Ευρώ, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ματαράγκας, στην Καρδίτσα.

Η συζήτηση που ακολούθησε είχε ως στόχο τη διευκρίνιση ορισμένων θεμάτων και κατέληξε με την εκλογή του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), το οποίο και θα τακτοποιήσει όλα τα διαδικαστικά θέματα, τα αναγκαία για την ορθή και σύννομη λειτουργία της Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

Η παρουσία των εκπροσώπων της ΑΝ.ΚΑ., του διευθυντού της κ. Βασίλη Μπέλλη και του γεωπόνου της κ. Θανάση Μπαλτά, η οποία συνοδεύτηκε από τις εύστοχες τοποθετήσεις τους, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η όλη διαδικασία.

Η Καταστατική Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αυτό μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε και να κάνουμε κοινωνούς αυτής της προσπάθειας περισσότερους ανθρώπους που ενστερνίζονται το όραμα μας.

 Τα μέλη του προσωρινού Δ.Σ.

Γαλάτουλας Ιωάννης

Μπακαλάκος Γεώργιος

Λιάρτης Παρασκευάς

Κουτσώνας Ιωάννης

Σταμόπουλος Ανδρέας

Μαρκέας Ιωάννης

Λολίδης Ηλίας

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: